PROMO 4+1 Săpunuri cod "4+1SAPUN" și 4+1 Seturi Cadou cod "4+1SET"
Citronelle

Citronelle

Exista % produse

Citronelle

Deseori numita si ‘’verbina indiilor’’ sau verbena Indiana, este o planta erbacee tropical cultivate pentru tijele si frunzele sale, care au calitati aromatice exceptionale, cu gust de lamiae, continand citronelol. Cunoscuta sub numle de lamaita, este o planta iubita si la noi.

Frunzele sunt lungi si liniare, drepte, de la 90cm pna al...

Citronelle

Deseori numita si ‘’verbina indiilor’’ sau verbena Indiana, este o planta erbacee tropical cultivate pentru tijele si frunzele sale, care au calitati aromatice exceptionale, cu gust de lamiae, continand citronelol. Cunoscuta sub numle de lamaita, este o planta iubita si la noi.

Frunzele sunt lungi si liniare, drepte, de la 90cm pna ala 2m, cu margini tari si taioase, de culoare verde pal.

In gastronomie, baza tijelor proaspete este folosita pentru a aromatiza cruditati, salate, marinade, cartofi, etc, fiind un ingredient traditional al bucatariilor multor continente.

In Marocul de Nord este folosita pentru a aromatiza ceaiul traditional de menta. Frunzele sale uscate sunt foarte utilizate in bucatariile orientale. Bucataria franceza o foloseste proaspata in multe retete.

Aceasta planta este cea mai eficace din lume ca actiune insecticida datorita uleiului esential care se extrage din frunzele sale, folosit ca repulsiv contra tantarilor.

Acest ulei esential se obtine prin distilarea cu vapori de apa a plantei, fiind necesare 100 kg de planta atent selectionata pentru a obtine pana la 1 litru de ulei esential.

In tari mai calde planta se gaseste in gradin adin jurul casei, tantarii ferindu-se de parfumul sau, prin urmare ajutand la inlaturarea eficae a acestor insecte neplacute.

Efectul sau este de o durata buna, in plus fiind de retinut ca nu prezinta pentru corpul uman toxicitatea elementelor de sinteza chimica industriala folosite in produse contra insectelor ce se gasesc pe rafturile hipermarketurilor in mod obisnuit. Anumiti componenti ai acestui ulei esential s-au dovedit eficace si contra mustelor de carbune ce ataca vacile pe camp, ajutand si la inlaturarea unor organisme parazite.

Cu acest ulei esential Le Chatelard 1802 produce Parfum Ambiental Natural Vaporizator, Difuzoare de Parfum cu Bete de Ratan si Rezerve pentru Difuzorul de Parfum cu proprietati anti-insecte excelente, cu o toxicitate quasi-nula asupra organismului uman, fiind foarte eficace si anti-tabac, pe langa faptul ca va confera o sursa de parfum proaspat, distinct si persistent, cu o nota proaspata pe durata lunga.

Este un anti-vermicid natural, putand inlatura multi paraziti intestinali care duc – de exemplu – la scadere apetitului, de aceea este binevenita in orice gastronomie ca planta aromatica.

Un detoxifiant natural, ajuta la inlaturarea elementelor toxice ale unor substante inghitite accidental, fiind diaphoretic prin natura, ceea ce creste nivelul transpiratiei, facilitand detoxifierea naturala prin eliminarea grasimilor, sarurilor, acidului uric, etc. De asemenea este folosita pentru tratarea problemelor ortopedice precum osteoartrita sau artrita reumatoida.

Mentine un echilibru al lichidelor in corp, inalturand spasmele sau crampele de orice gen, actionand si ca un agent anti-inflamator eficace.

Are proprietati puternic antiseptice, anti-microbiale si anti-fungice, care reduc sansele dezvoltarii ingfectiilor in diverse tipuri de rani, grabind vindecarea. Are efect antidepresiv, inlaturand starea de oboseala mentala sau apatie, actioannd ca un stimulator ideal al starii de optimism si a chefului de viata in general. Cu o arome citrica, este eficienta – dupa cum am spus – in inlaturarea mirosurilor neplacute la modul general.

Sunt multe de povestit despre citronelle, insa ca mai toate plantele, nu trebuie este folosita intr-un mod nepotrivit sau in doze nepotrivite. Consultati medicul dvs si specialistii in fitoterapie si aromaterapie si urmati indicatiile lor daca doriti sa folositi orice planta, nu numai aceasta. Numai asa veti putea obtine efectul dorit in deplina siguranta !

Pana atunci va invitam sa va bucurati de arfumurile Le Chatelard 1802 cu Citronelle Va va bucura si rasfata simturile si vor incanta musafirii dvs., parfumul putand fi folosit atat in casa cat si in masina, cu ajutorul vaporizatorului parfumului natural.!

Mai putin
Mai mult
Afisare 1- 5in rticole

Citronelle

Lavanda de Provence Le Chatelard 1802

Descopera

Accept

savonnerie.ro foloseste cookies, pentru a va oferi o experienta de navigare optima. Prin continuarea navigarii va exprimati acordul cu folosirea acestora (detalii).