Le Chatelard 1802 este unul dintre membrii clubului, astazi extrem de restrans, al producatorilor celebrului sapun de Marsilia. In spatele acestui nume se afla familia de fermieri Montaud, a carei vechime in cultivarea lavandei si extragerea uleiurilor esentiale depaseste 200 de ani. Totul a inceput in anul 1802, in epoca lui Napoleon Bonaparte cand Franta a adoptat o noua constitutie si a devenit republica, una dintre consecinte fiind anularea legii care impunea cetatenilor construirea locuintelor in interiorul granitelor satelor. Familia Montaud a fost una dintre primele care a decis sa-si ridice casa in afara satului Saint Auban, mai aproape de campurile de lavanda. La o altitudine de peste 1800m, in Drome Provencale, acolo unde lavanda creste si natural, florile acestei plante sunt incarcate de parfum si uleiuri esentiale ca nicaieri in alta parte.

Va invitam sa cunoasteti traditia franceza din Provence si sa experimentati acel "savoir-vivre" pe care il aduce intreprinderea de familie Le Chatelard 1802 si pe care suntem onorati sa o reprezentam in exclusivitate in Romania.

Accept

savonnerie.ro foloseste cookies pentru a va oferi o experienta de navigare optima. Prin continuarea navigarii va exprimati acordul cu folosirea acestora (detalii).